Аграрна політика радянської влади в перші післявоєнні роки та її вплив на стан сільського господарства Харківщини - Лупіка, Т. (Актуальні проблеми вітчизняної та всесвітньої історії, 2015)
Стаття присвячена дослідженню основних особливостей аграрної політики радянської влади в післявоєнний період та її вплив на стан сільського господарства Харківщини. Зроблено висновок, що аграрна політика, впроваджена тоталітарним сталінським режимом в післявоєнний час, мала згубний характер на стан сільського господарства як країни в цілому, так і Харківського регіону зокрема, і стала основою голодомору 1946–1947 рр.