Раннесоветская провинциальная печать: выживание и борьба за сознание масс (на примере Орловской и Брянской губерний РСФСР) - Киселева, Е. (Актуальні проблеми вітчизняної та всесвітньої історії, 2015)
У статті проводиться зовнішня критика радянських газет, що виходили в 1918–1920 роках. Розглядаються взаємини повітових газет з губернської. Автор приходить до висновку, що газети різко відрізнялися одна від одного, особливо – газети великих і малих міст. Для останніх розглянутий період був часом виживання, коли все залежало від особистості редактора.