Торгівля як сфера діяльності органів державної безпеки в Харкові в перші роки непу (1921–1923) - Скубій, І. (Актуальні проблеми вітчизняної та всесвітньої історії, 2015)
Стаття присвячена діяльності органів державної безпеки у сфері торгівлі в Харкові в перші роки непу. Виявлено негативні тенденції в їх роботі, які деструктивно впливали на ринкові відносини, пригнічували та знищували приватнопідприємницьку ініціативу.