Генезис идеи «Великой Болгарии» в 70-х гг. XIX в. - Кузьменко, М. (Актуальні проблеми вітчизняної та всесвітньої історії, 2015)
У статті розглянуто питання щодо формування у 1870-х рр. ідеї «Великої Болгарії». Автором проаналізовано і дано характеристику низці чинників суспільно-політичного характеру, що вплинули на оформлення цієї концепції. Належну увагу надано як внутрішньо-, так і зовнішньополітичним аспектам проблеми.