Культурний розвиток Кримської області в1954–1989 рр.: національний аспект - Толстеньова, В. (Актуальні проблеми вітчизняної та всесвітньої історії, 2015)
Стаття присвячена національному аспекту культурної політики радянської влади в Криму в1954–1989 рр. Обраний період в історії Кримської області характеризується передачею її зі складу РРФСР до УРСР, спробами становлення та розповсюдження української культури на півострові. Нижня ланка періоду обумовлена поверненням депортованих народів до Криму, та говорить про початок нового періоду у розвитку національно-культурної сфери Криму.