Міграція населення на Харківщині (друга половина ХХ– початок ХХІ ст.) Рачков Євген, Іванов Станіслав Рачков Євген, Іванов Станіслав. Міграція населення на Харківщині(друга половина ХХ– початок ХХІ ст.) - Рачков, Є.; Іванов, С. (Актуальні проблеми вітчизняної та всесвітньої історії, 2015)
На основі аналізу статистичних джерел досліджуються динаміка, структура і напрямки міграції населення Харківської області протягом другої половини ХХ– початку ХХІ ст. Проаналізовані загальні тенденції урбанізаційних процесів, динаміка міграції міського та сільського населення.