Поэзия султанов как отражение социокультурных и политических процессов в Османской империи XIV – XVIII вв. - Попов, А. (Актуальні проблеми вітчизняної та всесвітньої історії)
При становленні Османського султанату суфійські братства сприяли консолідації суспільства та утворенню турецької культури. Вплив суфійської ідеології можна прослідкувати, зокрема, на ліричних творах османських султанів, які є важливим джерелом з історії Османської імперії.