«Територіальна експансія» іноземних екстериторіальних поселень у Китаї (друга половина ХІХ – 1920-ті рр.) - Манохін, Олександр Олександрович (Актуальні проблеми вітчизняної та всесвітньої історії, 2020)
У статті розглядається проблема ґенези політики розширення іноземних сетльментів та концесій у Китаї в контексті неформального імперіалізму. Охарактеризовано основні методи недержавної експансії колоніальних акторів та виявлено ступінь залежності від метрополій.